Шоколадова бисквитена торта

 



Тортата е много лесна за приготвяне, а и вкусна.

Диаметър на тортата 18 сантиметра.

Продукти:
300 грама шоколад Милка екстра какао
60 грама краве масло
3 супени лъжици какао
400 милилитра течна сметана
3 супени лъжици пудра захара
120 грама маскарпоне
4 капки ромова есенция на доктор Йоткер

150 грама обикновени бисквити с масло от този вид >>
Аз използвах тези >> от Лидл, много ми харесват.


В купа начупете на четири всяка бисвтита. В тенджера смесете всички останали продукти и ги загрейте като бъркате от време на време до хомогенизиране на сместа. Свалете от огъня и оставете да се охлади за около 20 минути. Отделете една чаша от сместа, а останалата излейте  бисквитите. Разбъркайте внимателно. Изсипете тази смес във форма за кейк с падащо дъно, която предваритално сте покрили със свежо фолио - дъното и стените също. Заравнете колкото е възможно, но не натискайте. Оставете сместа за около 30 минути. Отгоре изслейте отделената шоколадова смес и заравнете. Покрийте със свежо фолио и оставете за една нощ в хладилника. На следващия ден освободете от формата тортата. Обърнете върху поднос и отстранете фолиото. 

Коментари

  1. Една от любимите ни торти, вълшебна в твое изпълнение,Ина,
    впечатляваща е цялата ти серия нови рецепти - моите адмирации
    и пожелания за вдъхновени и усмихнати зимни дни! Страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  2. Не си падам много по типа "сладък салам", но и тук успя да ме изкушиш!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации